Магията на Коледа

               Тиха и свята нощ. Истински празник на светлината – магия наречена Коледа. Едва ли има по-прекрасна гледка от протегнатите детски ръце към коледните подаръци.

            За втора поредна година Дядо Коледа зарадва  децата от  ЦСОП-Велинград с голям чувал, пълен с подаръци и лакомства, осигурени от Център за музикално и артистично изкуство „Привю“-гр. София.

            Подаръци получиха и от  „Съюза на евангелските съборни църкви" - гр. София.

            Много усмивки, подарък за всеки и скъп спомен   накараха  децата да почувстват в сърцето си топлината на Коледната магия.

            Поздравления и благодарности към дарителите!

 

Vasil
Отбелязваме 148 години от обесването на Васил Левски! Поклон, Апостоле!
Допир, зрение, вкус, обоняние, слух, усещането за собственото си тяло - това са сензорни преживявания. Използването на вълна в терапевтичните занимания е много подходяща, както за малки деца, така и за деца със специални потребности. Топлата вода, меката вълна, фолиото с балончета, които могат да пукат помагат на децата да преодолеят различни свои дефицити. Вълната е прекрасен материал и децата са впечатлени колко много неща могат да направят от нея със своите ръчички.
В Първи фестивал на детската песен "Всичко е музика", проведен в гр. Павликени, нашите момчета Ангел Делиев и Божидар Атанасов от III клас, обучавани в ЦСОП, база Ракитово, спечелиха сърцата на журито с изпълнението на песента: "Хей приятелю, здравей!" и бяха класирани на III-то място в конкурса.
Горди сме от спечелената награда!
nagrada
koleden

СЪБИТИЯ ПРЕЗ 2020-2021 УЧЕБНА ГОДИНА

Във връзка с „3 декември - Международен ден на хората с увреждания”, ЦСОП –Велинград организира конкурс - изложба по изобразително изкуство „РАЗЛИЧНИ ЗАЕДНО”. Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да направи света за едно различно дете по – добър и по- светъл, изпълнен с топлина и любов.
Очакваме вашите рисунки до 02.12.2020г.
Победителите ще получат грамоти и награди!
2-ri  
pliocenski
ekskursiya
Посещение на Плиоценски парк в село Дорково. С голям интерес децата разгледаха експозицията, втората най-значима в Европа.
2-ри юни-145 години от подвига на Христо Ботев
Отдаване на почит

 
https://youtu.be/spNg7GGSTEY
Тържества по случат 24 Май-празник на българската просвета и култура
parvidenНагради от участието в национален конкурс "ЗАЕДНО" на тема "Аз и моето училище"
cenim

Грамоти от участие в конкурс за плакат посветен на Световния ден на водата на тема "Ценим водата"
konkurs
Отбелязване на 1-ви юни Международният ден на детето с много усмивки, песни, игри и весело настроение!
Bezopasnoigraya

Практически занимания по БДП за опознаване на реални опасности на пътя и безопасно придвижване.
Izprashtanetarzestvo
                  igriizprashtane

Тържествено изпращане на завършващите 12 клас с много емоции, игри и подаръци.
gramotanagrazhdavanenagrazhdavane
Наградените ученици от ЦСОП-Велинград, участвали в online-конкурс за писани яйца от Чепинския край, организиран от ЦПЛР, община Велинград и Историческия музей.
chestit
pozdravpozdrav za
3 март е Националния празник на България!
Честит празник!
На тази дата отбелязваме 143 години от Освобождението на страната ни от Османско владичество и подписването на Санстефанския мирен договор между Русия и Османската империя
От няколко дни ЦСОП е завладян от мартенското настроение. По традиция учениците подариха саморъчно изработени мартенички на служители от Община Велинград и на екипът на Отдел “Закрила на детето”. Със скромния си дар зарадваха и възрастните хора от "Дом за стари хора".
ne na
 24 февруари е Световен Ден на розовата фланелка. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище.Деца от 7 и 11 клас закачиха всички ученици с розови фланелки, които изработиха сами, с надпис „Не на насилието в училище, но Не за ден!“
НАЧАЛО    ЗА НАС     РАБОТА С РОДИТЕЛИ     ГАЛЕРИЯ   
Praznikvsichkiroditeliskoro
gramoti
Нашите постижения, награди, грамоти за успешното завършване на учебната година.
Скъпи деца, гордеем се с вас!
igrigorskipikniks priyateligorskifutboligrivkusno
След неуморният пруд през учебната година дойде време за заслужена почивка! Весело и безгрижно лято!
grazhdanskapozarna
Занимание по гражданска защита, запознаване с опасности от игри с огъня
24май24mai24risunki
risuvaniucastie
tvorimpodgotovka

Подготовка за предстоящите светли празници и предстоящия конкурс за писани яйца, организиран от ЦПЛР. Всички ученици от ЦСОП- Велинград и от база Ракитово са щастливи и доволни от своите резултати.

ukazaniyasastezanieden na
teatralnapisane

На Велики четвъртък учениците се насладиха на детската театрална постановка "Великденска приказка" и рисуваха великденски яйца.
На 22 април отбелязваме Световния Ден на Земята. Педагогическите специалисти в ЦСОП се стремят да създадат у учениците устойчиви екологични умения и навици за разделно събиране на отпадъците. Днес те рисуваха и събираха разделно. Да пазим планетата Земя чиста!
Cvete ot


https://youtu.be/5ybF-tqrLFI
https://youtu.be/ZwgYYoByqJ4
Г-жа Печалова и г-жа В.Арсенова с ученици от 11 клас рисуваха рисунки за участие в Национален конкурс за детско творчество „Добрият пример“ на bTV. Децата гледаха и обсъждаха историите на Зеленко от интерактивния комикс „Зеленко и мисия „Добрият пример“ и разбраха колко е важно опазването на околната среда.
uchastie
nagradeni
kartichki
Gramotapozdravgramota

Поздравления за нашите ученици, които се представиха достойно в конкурса за най-красива Коледна картичка, организиран от ОДК-Велинград
pismo
Приятен завършек на годината за тези ученици - грамота от участието им в конкурс за рисунка “Правата на децата”.
Браво!!!
uchastiegramotiУчастие в национален конкурс "На мира в света" в раздел "Изобразително изкуство" .
pismo
Участие в конкурс за най-оригинално писмо до Дядо Коледа, организиран от Български пощи.
Uchastie
pokanarisunka

„ Да бъдем толерантни”

С оригинални и интересни творби приключи онлайн инициативата, организирана от Център за подкрепа за личностно развитие и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Велинград. Тази година тя бе посветена на Международния ден на толерантността – 16-ти ноември.

den naotbelyazvane
otbelyazvane
Днес отбелязваме 15 октомври - Международния ден на белия бастун. Белият бастун е приет и като защитен знак в законите за уличното движение на всички страни в света. Признат е и като знак за тежко зрително увреждане и като символ за самостоятелността на хората без зрение.
Учениците в ЦСОП отбелязаха деня с подвижни игри за внимание и концентрация.
Да бъдем съпричастни и да продължим да улесняваме ориентацията на хората с увредено зрение!
Приключи седмото издание на Националния конкурс за кукли "В очакване на Коледа", на тема: "С кукла Ная - пея, уча и мечтая" - 2020.
Каузата имаше за цел да възпитава децата да помагат още от малки, мотивирани от своите учители на други деца. В навечерието на Коледа изработените кукли ще бъдат подарени на деца и младежи с увреждания, настанени в центрове от семеен тип и защитени жилища.
Грамота и сертификат за участие в това добро дело получиха ученичката Н. Рупова под ръководството на госпожа Д. Юрукова. Поздравления!
Виртуално издание на Третата Национална изложба на ученическото творчество „Заедно“. Целта на изложбата е да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности. И учениците от ЦСОП- Велинград, база Ракитово имат с какво да се похвалят - грамоти и книги. Поздравления за децата и специалистите, които подпомагат тяхното образователно и социално развитие.
Може да разгледате виртуалната изложба на посочения линк.
https://nucginchev-my.sharepoint.com/…/Ejdodqt0eQJIovxUHmqv…
gramoti
Учениците от ЦСОП- Велинград участваха електронно в Седмото издание на „Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели“ , организиран от ИКЕА. Конкурсът е за деца до 12 г. е отворен от 1 до 22 ноември 2020 г. и е част от кампанията на ИКЕА „Ела да играем!“, която подкрепя правото на всички деца по света да играят и да се развиват. ИКЕА търси своите смели дизайнери с голямо въображение, които ще имат шанс да превърнат рисунките си в истински приказни герои .
Децата получиха сертификати "Дизайнер на играчки" от тяхното електронно участие.
sertifikatsertifikat
gramota
pobediteli
gramota
Поздравления за учениците М.М. и Й.Д. от ЦСОП- Велинград и А.Д. от база Ракитово, които участваха в конкурс "Мартичка", организиран от ЦПЛР ОДК.
chestitsavmestno
8 март е специална дата в календара. На този ден учениците от I-ви клас от центъра с ръководител С. Илинова, изработиха картички за 8 март и ги подариха на учители от ИСУ "Св. Св. Кирил и Методий".
С много песни, танци и добро настроение от постигнатите успехи и малко тъга от раздялата с учители и съученици изпратихме 2020/2021 учебна година.
Благодарим на нашите приятели от ЦПЛР, училища, родители и гости, че бяхте с нас, че бяхме отново заедно!