ВИДЕОКЛИП "ЧЕСТВАНЕ ПРАЗНИКА НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА-24 МАЙ"

https://www.youtube.com/watch?v=ebqrhYlN5Cc&t=90s


ВИДЕОКЛИП "ЕДНА РАЗЛИЧНА И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА"-КЪМ 1 ЮНИ, МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО

https://www.youtube.com/watch?v=yjaROz3L4M8&t=73s НАЧАЛО                                        ГАЛЕРИЯ 2019/2020 УЧЕБНА ГОДИНА

nachalo
petnadesety septemvry

UCHASTIESALIHdetskaGRAMOTI
ДИСТАНЦИОННА ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКОТО ТВОРЧЕСТВО

https://www.facebook.com/100008158293171/videos/2696579013957349
ГРАМОТИ НА ДЕЦАТА ЗА СПЕЧЕЛЕНИ ПЪРВИ МЕСТА В ОБЩИНСКИ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "МОЯТ ДЕТСКИ СВЯТ"
ceta
sedmica

koledadyadoi ryapa
podaracikoledna


Коледа е любимо време от годината на всички нас. Коледа е хармония, топлина, сняг, красота, незабравими моменти с най-близките хора и вкусни коледни ястия.

Ръководството на ЦСОП-Велинград пожелава на всички свои колеги, служители и приятели Весела Коледа и Щастлива Нова Година!
   НАЧАЛО       РАБОТА С РОДИТЕЛИ        ГАЛЕРИЯ               КОНТАКТИ
Присъствена форма на обучение в ЦСОП-Велинград, база Ракитово
https://www.facebook.com/100004319086218/videos/1574186416068646
parvimartenichka
podaryavanemartenichki
ceremoniya

По традиция учениците от ЦСОП- Велинград, с помощта на своите учители сътвориха мартенско настроение в Община Велинград, като подариха красива мартеница на кметът Г- н Коев.
С обемна мартеница и песничка за Баба Марта беше изненадана и г-жа Жекова от Отдел Закрила на детето.
Някои от децата пък лично посетиха възрастните баби и дядовци в " Дом за стари хора ЕЛА" и завързаха на старческите ръце бяло- червените символи с пожелание за здраве и дълголетие.

Награждаването за изработени мартенички в общински конкурс "Мартичка".

Достойно се представиха и учениците от ЦСОП- Велинград и от база Ракитово.

za levskilevski
Всяка година на 18 февруари България свежда глава в знак на почитание пред паметта на Васил Левски. Годишнината от обесването на Апостола бе отбелязана и в ЦСОП-Велинград, база Ракитово. Децата се запознаха с моменти от дейността на големия български революционер чрез детското анимационно филмче –Дякон Левски

Учениците от ЦСОП - Велинград се представиха достойно в обявения от ЦПЛР конкурс- "Апостолът на свободата" в раздел изобразително изкуство:

И. К. - VII клас, поощрителна награда и
Й. Д. - Х клас, второ място.
konrurs za v.levski

 

 

 

Национална седмица на четенето в ЦСОП-Велинград

През националната седмица на четенето - 9-13 декември се проведоха редица инициативи, насочени към повишаване интереса на децата и на родителите към книгите и четенето. Седмицата на четенето бе изпъстрена с детски книжки, любими приказни герои и рисунки.
На гости на учениците от ЦСОП-Велинград, база Ракитово бяха ученици от I б клас от СУ „Св.Климент Охридски „-гр.Ракитово.

 

3 декември -" Международен ден на хората с увреждания". В ТЦБИ- Велинград се наградиха спечелилите в конкурса за рисунка на тема: " Заедно можем повече!".

Кратка програма изнесоха учениците от ЦСОП- Велинград, ЦПЛР и вокална група "Звънче" с ръководител г-жа Казалиева.
Г- жа М. Зинкова от община Велинград приветства участниците и поздрави наградените!
Честито на победителите!
Благодарим на всички, които участваха!
Съвместни уроци по изобразително изкуство на тема „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ”, в които децата от ЦСОП- Велинград,база Ракитово и техни връстници от двете училища в града - СУ „Св.Климент Охридски“ и ОУ „Христо Ботев“ рисуваха заедно за участие вконкурса"Заедно можем повече".
Днес отбелязахме 3-ти декември - Международен ден на хората с увреждания с кратко тържество, а победителите в конкурса „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ” бяха наградени.
urok
individualna
Час по български език в паралелката на госпожа Т. Коцева. Темата е "Гласни звукове". Чрез игри и иновативни похвати, учениците откриваха, показваха, назоваваха, оцветяваха и изрязваха гласните звукове. Посочваха местата им в азбуката и ги подреждаха и залепваха.
zasazhdane
sadene
Учениците от ЦСОП-Велинград, база Ракитово се включиха в инициативата на ,,Гората.бг“-100 000 садим гора“, която има за цел отглеждането и засаждането на нови дървета в България. Те получиха безвъзмездно 30 броя детски образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво. Всеки комплект съдържа екологична саксия от рециклиран материал, биотор от калифорнийски червеи, жълъди от червен дъб, семена от явор, етикети за всяка от саксиите и подробна инструкция за засаждане и отглеждане на дръвчета. Засаждането и отглеждането на дърво от семе е приятен и забавен начин децата да научат каква е ролята на дърветата за живота на хората.
savmesten
zaedno
На 21.11.2019 г., в ЦСОП- гр. Велинград, се проведе съвместен урок по изобразително изкуство с ученици от ЦСОП и ученици от 5 клас на СУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, с класен ръководител г-жа Ц. Борикова. Те рисуваха заедно и с голямо желание. Всеки нуждаещ се ученик, получи подкрепа от свое другарче или учител. Мероприятието беше съвместна работа между учениците, ръководителите на групи и терапевтити
savmesten

risuvame
Съвместен урок по Изобразително изкуство между ученици от VI а клас, с ръководител г-жа Милова от ОУ "Христо Ботев" и ученици от ЦСОП- Велинград. Инициативата стана част и от обявения от ЦСОП конкурс "Заедно можем повече!", с който ще се отбележи 3 декември - "Международен ден на хората с увреждания".
Благодарим на учители и ученици от ОУ " Христо Ботев" за това, че децата от ЦСОП рисуваха заедно със своите съученици!
ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!
nagrazdavane
konkurs
rakitovo
savmestho


По случай 21 ноември- Ден на християнското семейство, децата от ЦСОП се включиха в инициативата на ЦПЛР.

Чрез ръчно изработените от тях картички с лични послания, рецитирането на стихотворение от Ники и музикалното изпьлнение от децата в клубовете "Сръчни ръчички" и " Музика и танци" по проект на ЦОИДУЕМ успяха да изненадат приятно присъстващите и направят атмосферата още по-празнична!

 

 

 

Здрава,успешна и ползотворна учебна година!

На добър час, колеги и ученици!

zlatna vorim
esentvorim
esennachadar ot
 

Вълшебна есен!
Природните материали, в ръцете на ученици и учители, придобиха невероятна форма и съдържание. Даровете на есента и екипната работа сътвориха красива експозиция.
bdpprabila
teoriya
Учениците от 5-10 клас си припомниха правилата за пътна безопасност- спазване на пътни знаци, маркировки и други. Децата изработиха светлоотразителни жилетки, светофари и разиграха различни ситуации за правилно пресичане.
den nazvencheta